مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد تا روز سه‌شنبه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد پزشکی قانونی ادعای تجاوز به الهه حسین نژاد را تکذیب کرد از بررسی ۴۷۰۰ خودرو تا کشف جنایت الهه حسین‌نژاد | توضیحات پلیس درباره نقش اسنپ در این قتل هولناک از سیکس‌پک تا سکته | جوانان ایرانی قربانی مکمل‌های بدنسازی ضرب‌وجرح دکتر پیروز مجتهدزاده، چهره ماندگار علمی کشور، در خانه مادرزنش! سرقت ۱۷ هزار دلاری زن خدمتکار از کمد صاحبخانه در مشهد مصرف تخم مرغ در سالمندان آسیبی به کبد نمی‌رساند ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور شناسایی شدند | تلنگر حادثه الهه حسین نژاد برای بهزیستی کشته شدن یک قاتل محکوم به قصاص در بیمارستان کرج + جزئیات هشدار دادستان مرکز خراسان رضوی درباره آبیاری مزارع و باغات حاشیه شهر مشهد با پساب‌های تصفیه‌نشده و فاضلاب مرگ تلخ مادر مشهدی بر اثر توپ‌بازی پسر نوجوان در خیابان! ۲ دختر تکواندوکار مفقود شده تهرانی پیدا شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده آیا ورزش در حالت ناشتای صبحگاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد؟ تشدید بازرسی‌های وزارت بهداشت در فصل گرما همراه غذا آب بخوریم یا نه؟ مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد امروز به پایان می‌رسد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ۱۱ نفر از اعضای یک شرکت هرمی دستگیر شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش با گرم تر شدن هوا
سرخط خبرها

تزریق واکسن سرخک برای اتباع خارجی | آخرین آمار مبتلایان در کشور

  • کد خبر: ۱۱۷۰۶۶
  • ۲۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
تزریق واکسن سرخک برای اتباع خارجی | آخرین آمار مبتلایان در کشور
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به آخرین آمار از مبتلایان شناسایی شده سرخک در کشور، برنامه‌های وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محسن زهرایی درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور، گفت: هشدارهایی که در مورد سرخک داده شد، سبب شد تا موارد جدید شناسایی سرخک طی یک ماه گذشته کاهش یابد؛ به شکلی که در یک هفته گذشته فقط یک مورد جدید سرخک در کشور شناسایی شده است.

او با اشاره به اینکه بخش زیادی از این موفقیت به دو اقدام مرتبط است، بیان کرد: بخش اول افزایش پوشش واکسیناسیون کودکان و افزایش آگاهی والدین بود تا کاری کنیم تاخیری در تزریق واکسن سرخک در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی رخ ندهد و بخش دوم نیز برنامه واکسیناسیون سنین ۷ ماه تا ۳۰ سال برای اتباع غیرایرانی ساکن در کشور است که به خوبی اجرا شده است.

واکسیناسیون سرخک برای ۶۳۰ هزار نفر از اتباع

او درباره جزئیات برنامه واکسیناسیون اتباع ۷ ماهه تا ۳۰ ساله در کشور، بیان کرد: تاکنون حدود ۶۳۰ هزار نفر از جمعیت اتباع در استان‌های مختلف علیه این بیماری واکسینه شدند. این افراد گروه پرخطری از جهت ابتلا به سرخک بودند که خوشبختانه این اقدامات توانست میزان بروز سرخک را کاهش دهد. در کنار این اقدامات برای بالا بردن ایمنی جامعه‌ گروه هدف در کشور، شاهد کاهش نسبی موارد ابتلا در افغانستان هم هستیم که این امر سبب می‌شود تعداد موارد مبتلا که از این کشور به ایران سفر می‌کنند نیز کاهش یابد.

وی با تاکید بر اینکه بیماری سرخک همچنان به دقت در کشور رصد می‌شود، تصریح کرد: امیدواریم با افزایش پوشش واکسیناسیون کودکان،‌ نگرانی از افزایش مجدد سرخک در کشور نداشته باشیم.

شناسایی ۱۷۶ مبتلا به سرخک در کشور طی ۵ ماه گذشته

زهرایی با اشاره به اینکه سرخک یک بیماری به شدت مسری است، درخصوص مبتلایان شناسایی شده بیماری، توضیح داد: از اوایل سال جاری میلادی تاکنون حدود ۷۲۸۰ مورد مشکوک به سرخک ( کسانی که تب و دانه‌های قرمز رنگ روی پوست بدن‌شان داشتند) بررسی شدند که از این تعداد ۵۵۵۴ نفر ایرانی، ۱۶۸۷ مورد اتباع افغان، ۱۵ نفر پاکستانی و حدود ۱۰ نفر از سایر ملیت‌ها  بودند. با بررسی این موارد مشکوک مشخص شد از تعداد یاد شده ۱۷۶ نفر مبتلا به سرخک بودند که ۹۵ نفر اتباع افغان، ۷۶ نفر ایرانی و ۵ نفر پاکستانی بودند که خوشبختانه از آمار ذکر شده هیچ موردی از مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرخک در کشور نداشته‌ایم.

واکسیناسیون؛ عامل ایجاد مصونیت در برابر سرخک

او با اشاره به اینکه از خانواده‌ها می‌خواهیم اگر کودک زیر ۵ سالی دارند که می‌دانند واکسن دریافت نکرده است، حتما نسبت به واکسیناسیون فرزندشان اقدام کنند، تاکید کرد: غفلت در واکسیناسیون کودکان سبب می‌شود بیمای‌هایی مانند سرخک یا فلج اطفال، سلامت کودکان ما را تهدید کند؛ زیرا این بیماری‌ها درست در همسایگی ما وجود دارند و چیزی که ما و بچه‌هایمان را از این بیماری‌ها مصون کرده است، پوشش واکسیناسیون بالای کودکان است.

چگونه به سرخک مبتلا می‌شویم؟ بررسی علائم بروز بیماری

وی با بیان اینکه راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطرک‌های تنفسی است، اظهار کرد: سرخک مسری‌ترین عامل عفونی شناخته شده است؛ به نحوی که اگر فردی مبتلا به بیماری در اتاق در بسته‌ای باشد و بعد از ۱۰ دقیقه از اتاق خارج شود، ممکن است اگر فردی که ایمنی کافی ندارد، پنج دقیقه پس از او وارد اتاق شود باز هم به بیماری مبتلا شود.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره علائم بالینی بیماری سرخک، گفت: دوره نهفتگی بیماری حدود دو هفته است و پس از این مدت علائم بیماری با تب ظاهر شده و با بی‌حالی و بی‌اشتهایی ادامه می‌یابد. تب می‌تواند بیشتر شود تا جایی که به ۴۰ درجه هم برسد؛ بعد از یک دوره تبِ سه تا چهار روزه علائم دیگری هم ظاهر می‌شود که‌ مهم‌ترین آن دانه‌های قرمز رنگی است که بر روی صورت و گردن شروع می‌شود و به پایین بدن منتشر می‌شود.

وی افزود: این دانه‌ها از بالا به پایین کم‌کم پاک می‌شوند. مدتی که این دانه‌ها بر روی بدن فرد است حدود پنج روز است. دو تا سه روز اول که دانه‌ها ظاهر می‌شود، تب هم هنوز ادامه دارد به همین دلیل علامت اصلی که برای تشخیص این بیماری کمک می‌کند تب و بثورات قرمز رنگ سطح پوست است.

او در خاتمه تاکید کرد: بیماری سرخک می‌تواند با علائم تنفسی، سرفه و آبریزش بینی و قرمز شدن مخاط چشم هم همراه باشد. سرخک ممکن است در مواردی شدید بروز کند و حتی منجر به مرگ شود. در موارد همه‌گیری بیماری ممکن است بین یک تا پنج درصد مرگ در بیماران رخ دهد. افرادی که معمولا ضعف سیستم ایمنی یا سوء تغذیه دارند بیشتر به عوارض سرخک مبتلا می‌شوند. سرخک می‌تواند به سرعت در یک جامعه پخش شده و همه‌گیری‌های بزرگ ایجاد کند و این در حالی است که سرخک توانایی بروز فرم‌های شدید و یا مرگ و میر هم دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->